Lična karta

Telefon:+386 5 335 20 00
Fax:+386 5 335 20 21
Mobilni:+386 51 347 621
E-mail:info@brezavscek.si
Kontakt

Eksterijer

Kamen se uspešno opire vremenskim nepogodama i zubu vremena.Večiti je saputnik brojnih generacija.Zato je na otvorenom prostoru nezamenljiv i koristi se svestrano.

Choose a style

Baštenska oprema

Mi ljudi volimo uređenu okolinu i vodimo računa o trajnosti i održivosti.

Kamena baštenska oprema je večna i ne ugrožava životnu sredinu, a pre svega je odlično i ponekad jedino rešenje za eksterijer jer čuva tradiciju i nasleđe naših predaka.

Elementi baštenske opreme, kao što su stolovi, klupe, česme i letnje kuhinje su funkcionalni predmeti kod kojih moramo udružiti estetiku i upotrebljivost; njihov oblik stoga mora da prati funkciju.

» više

Fontane

Kamen je kao prirodan materijal u potpunoj simbiozi sa vodom koja mu daje dinamiku i čistu energiju.Fontane spajaju prirodu i umetnost, energiju prirode i energiju čoveka.

Pri modelovanju fontane i izboru materijala moramo proučiti prostor da bismo mogli harmonično da je smestimo u njega.

» više

Podne i zidne obloge

Podne i zidne obloge od prirodnog kamena oplemenjuju i povećavaju estetiku eksterijera.

Elegantnim rešenjima menjaju se prostorni nivoi, olakšavaju prelazi, označavaju putevi i područja primene.

Bogatom izboru tipičnih autohtonih kamenih pločnika pridružuju se potpuno prirodne strukture škriljaca i porfira.

Moderna tehnologija u našu sredinu donosi brojna rešenja u vidu granitnih podnih i zidnih obloga najrazličitijih boja i površina.

» više

Portali, prozorski okviri, stubovi

Predstavljaju tradiciju slovenačke arhitekture i kamenorezanja.Ukrašavaju brojna seoska i gradska zdanja.Deluju vanvremenski i svojom masivnošću naglašavaju čvrstinu objekta.

» više

Simsovi

Kameni simsovi predstavljaju trajan i jednostavan izbor; uz široku paletu boja to je ujedno i estetsko rešenje za spoljni izgled zgrade.

Pri površinskoj obradi, koja može biti gruba ili polirana, možemo izabrati odgovarajući oblik ivica kako bismo naglasili stil i osigurali zaštitu unutrašnjih delova građevine.

» više