Lična karta

Telefon:+386 5 335 20 00
Mobilni:+386 51 347 621
E-mail:info@brezavscek.si
Kontakt

KAMENOREZAČKA DELATNOST BREZAVŠČEK

Od piramida starih hiljadama godina i prefinjeno isklesanih kipova antičkog sveta, preko Mikelanđelovih remek-dela i veličanstvenih palata zaodenutih mermerom, brojnih istorijskih i verskih spomenika, sve do kuhinjskog pulta… Čovek je svoje želje za večnim sećanjem najčešće izražavao u kamenu. Priroda je lepotu otelotvorila u čitavom nizu raznobojnih kamenova. Ako bismo tu lepotu želeli da prenesemo u svoje domove, ukrasimo njome sve što nas okružuje ili postavimo spomenik u trajno sećanje na nekoga, potrebni su nam opširno znanje, dugogodišnje iskustvo, savršen smisao za estetiku i, naravno, prvoklasna tehnologija. Samo će na taj način prirodna lepota iz našeg okruženja delovati svom svojom jedinstvenošću.

Za potrebe unutrašnjeg uređenja životnog prostora izrađujemo po meri kuhinjske i kupatilske pultove, podne i zidne obloge, stepeništa, kamine, mermerne kade i fontane. U uređenje enterijera ubrajamo i opremu poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala, prodavnica, hotela i dr. Onima koji žele nešto ekstravagantno možemo ponuditi proizvode od oniksa i poludragog kamenja, kao što su prozirni plafoni i obloge, nameštaj od kamena, mozaici i ukrasni detalji.

Za uređenje eksterijera razvili smo široku paletu proizvoda kao što su kamene česme, fontane, umivaonici, letnje kuhinje, masivni kameni stolovi i klupe, kamene ograde za žar i brojne ukrasne proizvode. Za spoljne podne obloge i stepeništa možete izabrati neki od grubo obrađenih kraških kamenova, travertina ili neki od neklizajućih granita, škriljaca, kvarcita i porfira.

Spoljni sims prozora u vidu kamene ploče predstavlja nepogrešiv element prilikom gradnje kuće. Za potrebe primorsko-kraškog stila izrađujemo i masivne prozorske okvire, tzv. erte, portale, konzole, stubove i baze, ploče od kraškog kamena i čitav niz kamenih umivaonika i ukrasnih posuda.

Za one koji žele nešto ekstravagantno pripremili smo široku paletu raznobojnih oniksa, poludragog kamena i umetnički sastavljenih kompozita od kojih izrađujemo prozirne plafone, razne obloge, nameštaj od kamena i ukrasne detalje.

Poštovanje dela naših predaka nas dovodi do odgovornog zadatka očuvanja kulturnog nasleđa i restauracije. S punom odgovornošću i specifičnim znanjem stare kamenorezačke obrade i postupaka obnavljamo kamene proizvode i učestvujemo u restauratorskim radovima na objektima koji su zaštićeni kao spomenici kulture.

Posebnu pažnju posvećujemo uspomeni na naše pretke. Nadgrobne spomenike izrađujemo uz potpuno individualan pristup i sa punim saosećanjem klešemo u kamen vaše životne priče.

Nazad